woensdag 11 maart 2015

10.000 actievoerders in Brussel blazen strijd weer leven in.

Vandaag verzamelden de militanten van het ABVV, het ACV en het ACLVB in gemeenschappelijk vakbondsfront op het Muntplein in Brussel om te laten horen dat ze de maatregelen van de regering niet smaken. De regering maakt asociale keuzes en neemt onrechtvaardige beslissingen. Jouw syndicaal afgevaardigde ABVV was er bij. Samen lieten wij onze stem horen!


De bonden hadden gerekend op zo'n 5.000 manifestanten, maar dat bleken er bijna dubbel zoveel als verwacht. Bedoeling van de 'militantenconcentratie' was druk te zetten op de regering en haar "neoliberaal en antisociaal beleid", aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

Centraal in de speeches van de vakbondstop stond de strijd tegen de indexsprong en de besparingen bij de overheid, de vraag voor een tax shift en het verzet tegen de plannen van de regering om oudere werklozen en bruggepensioneerden beschikbaar te houden voor de arbeidsmarkt.

Opvallend in de verschillende discours van zowel ABVV, ACV als ACLVB was de nadruk die werd gelegd op het vakbondsfront, dat volgens de top "geen scheuren" vertoont.