donderdag 4 februari 2016

De grote leugen van de taxshift.

Ondertussen hebben we de afrekening van januari gekregen. Een aantal werknemers zal aangenaam verrast zijn door de verhoging van het nettoloon. Maak je evenwel geen illusies! De prijs van deze verhoging hebben we al mogen ophoesten. Als we alle maatregelen van de regering Michel op een rijtje zetten, dan zijn we snel uitgezongen. Haar tax shift is één dikke leugen. Een woordje uitleg…

Het is zover, de ministers schreeuwen het goede nieuws van de daken : “Het loon van januari komt eraan. De tax shift die we hebben ingevoerd, zal zijn vruchten afwerpen. Dankzij ons zal iedereen € 100 per maand meer verdienen.”.

Ze strooien ons zand in de ogen. Ze vergeten wellicht te vermelden dat we tegelijkertijd de volle pond betalen voor de antisociale maatregelen die ze de laatste maanden hebben genomen. Neen, morgen zijn we niet rijker ! Laat we even de rekening maken.


We krijgen een paar centen en er wordt ons een stuk meer afgepakt…


Als puntje bij paaltje komt, compenseert de zogezegde bonus voor sommige werknemers allesbehalve de verliezen van de afgelopen maanden. Als we de ministers hierop wijzen, doen ze alsof hun neus bloedt. Hun houding spreekt boekdelen over hun grove leugen.

Wij mogen hen hun gang niet laten gaan. We moeten iedereen zoveel mogelijk ervan bewust maken dat dit niet klopt. Nee hoor, we zijn vandaag niet rijker dankzij hun tax shift. Integendeel... Wij betalen en zullen blijven opdraaien voor het afbraakbeleid van de rechtse regering.