dinsdag 29 september 2015

Heb je deze maand ook al jouw brief ontvangen?

Je weet wel, die brief van jouw elektriciteitsleverancier waarop staat dat je vanaf september 15% meer BTW moet betalen op je verbruik. Je moet eens de verhoging maal 12 maanden rekenen. Al een serieuze hap uit jouw budget, niet?

En je loon, gezien dat dit niet wordt verhoogd door de indexsprong? Weet je dat dit 2% is die je verliest voor de rest van je loopbaan? Voor een gemiddelde loopbaan (nog 25 jaar te gaan) en een gemiddeld loon (3200 euro bruto) betekent dit een verlies van meer dan 20 000 euro, in feite een mooie gezinswagen. Hallucinante cijfers, toch? En waarom?

Een schande dat jij moet inleveren, als je weet dat de werkgeversbijdragen voor onze sociale zekerheid met 8% dalen en zij hiervoor geen enkele bijkomende job moeten creëren! Mooie taks shift he, die de regering tijdens de zomer snel in alle stilte heeft beslist!?! Nog een natte droom is om de barema’s af te schaffen, op dit moment waarschijnlijk de enige wettelijke loonsverhoging die je nog kan krijgen. Loon naar werken zeggen ze. Mooie leuze, maar wie gaat bepalen of je een verhoging verdient, denk je?

Heb jij een groepsverzekering op het werk? Weet dan dat de regering de leeftijd waarop je die gespaarde som kan opnemen wil verhogen en bovendien de gegarandeerde interest wil afschaffen. Maar ooit heb jij die groepsverzekering gekregen als een vorm van loon natuurlijk. De regering wil de wet die dit regelt afschaffen en een minder gunstige wet maken. Dit noemen wij contractbreuk!

De lijst met maatregelen is eindeloos, alles bij elkaar veel te lang om in een mail te zetten. We zwijgen dan nog over alle andere verhoogde facturen: zorgverzekering maal 2, verhoogde accijnzen op diesel, alcohol, frisdranken, geen index op kinderbijslag, duurder water, verhoogd inschrijvingsgeld (+270 euro per kind voor wie hogeschoolstudenten heeft), duurder openbaar vervoer, verkleinde openbare omroep enz...

En het strafste van al is dat de regering er dan nog in slaagt om de neuzen van de mensen te richten naar de vluchtelingen, dat zij een bedreiging zijn voor onze welvaart en sociale zekerheid! En de media doet daar gretig aan mee. De grote vermogens worden gespaard, bedrijven betalen nog minder belastingen. Deze regering is geen regering voor werknemers, maar voor de rijken. Zij is de échte bedreiging van onze welvaart!

Ben jij ook gedegouteerd door het bovenstaande?

Laat het dan zien en kom met ons mee naar Brussel op 7 oktober!